Kurs i tjenesteutvikling

Avdeling for Altinn og Seres holder 8. og 9. desember to dagers kurs i bruk av tjenesteutviklingsløsningen (TUL) og SERES domeneklient. Formålet er å gjøre tjenesteutviklere i stand til å utvikle gode innsendings- og meldingstjenester i Altinn.

Kurset er for alle som på vegne av en offentlig virksomhet skal utvikle tjenester i Altinn. Dette kan være saksbehandlere, IT-personell og konsulenter. Det kreves ingen formell IT-kompetanse for å delta, men det er en fordel med erfaring i bruk av IKT-verktøy, som for eksempel programmer som inngår i Microsoft Office.

For tjenester i Altinn

Opplæring i kurset gjennomføres primært ved praktisk bruk av verktøyene og er kun ment for personer som planlegger å utvikle tjenester i Altinn. Innholdet omfatter: Presentasjon av tjenesteutviklingsprosessen i Altinn, informasjon om SERES og TUL, bruk av domeneklienten SERES til å modellere informasjonselementer i en tjeneste, bruk av tjenesteutviklingsløsningen for utvikling av innsendingstjeneste (skjema) og meldingstjeneste. Les mer om tjenesteutvikling.

Påmelding

Etter gjennomført kurs får deltakerne tilgang til tjenesteutviklingsverktøyene TUL og domeneklienten SERES. Deltakerne får også kursbevis etter fullført kurs.

Dato er 8. og 9. desember og kurset er i Oslo. Dette kurset holdes i utgangspunktet fire ganger per år. Gå til påmelding.

Publisert: 10.11.2016ehk