Autentisering

For å få tilgang til Altinn API-et må brukeren først autentisere seg. Altinn API støtter tre ulike autentiseringsmetoder.

  • Autentisering med ID-porten: Dersom brukeren ikke er autentisert vil API-et redirecte applikasjonen din til ID-portens påloggingsside med responsivt design. I en app vil brukeren kunne velge mellom å autentisere seg ved bruk av av MinID eller BankID. Når brukeren er autentisert i ID-porten vil brukeren bli redirected tilbake til opprinnelig URL. Dette vil fungere for alle klienter som støtter cookies og HTTP-redirect. Ytterligere informasjon om autentisering med ID-porten finner du her.
  • Autentisering med brukernavn og passord: Altinns REST-API støtter autentisering med bruk av brukernavn og passord registrert i Altinn. Ytterligere informasjon om dette finner du her.

  • Autentisering med virksomhetssertifikat og virksomhetsbruker: Dersom brukeren skal representere en virksomhet som har et virksomhetssertifikat, kan dette benyttes sammen med en virksomhetsbruker opprettet på Altinn.no til å autentisere seg mot Altinns REST-api. Ytterligere informasjon om dette finner du her.
Publisert: 07.11.2013tal